Legendární turistické mapy VKÚ Harmanec ožívají

Mapy Slovenska od VKÚ Harmanec byl pro mne vždy synonymem špičkových kartografických produktů, bezva pomocníkem při plánování a toulání se nádherným končinami Slovenska. Nicméně po zániku  VKÚ Harmanec to vypadalo špatně i s mapama. Naštěstí se anšel nový vydavatel... A tady je takový fahrplan nových vydání populárních map:

Po desetiletí velmi oblíbené mapy Slovenska s charakteristickou zelenou obálkou, vydávané dříve bývalým státním podnikem Vojenský kartografický ústav (VKÚ) v Harmanci, se vrací na trh. Novým vydavatelem je společnost CBS spol. s r.o., která získala práva na používání značky VKÚ a pro práci s mapami založila dceřinou společnost VKÚ, s.r.o. Tato společnost, která navazuje na činnost bývalého státního podniku, se stala vlastníkem kartografických podkladů i celého skladu map. Partnerem VKÚ, s.r.o. se prostřednictvím aktivity ALPENVEREIN.CZ stala i společnost ALPY, spol. s r.o.

V následujícím dvouletém období 2017 - 2018 bude vydáno 10 aktualizovaných a inovovaných map nejnavštěvovanějších a nejvyhledávanějších oblastí Slovenska v měřítku 1:50 000. Od konce června do konce srpna 2017 budou postupně vydány mapy Vysokých Tater (TM 113), Štiavnických vrchů (TM 138), Strážovských vrchů (TM 119), Slovenského ráje (TM 124) a Západních Tater (TM 123). V roce 2018 pak budou následovat mapy Velké Fatry (TM 121), Malé Fatry (TM 120), Chočských vrchů (TM 111), Nízkých Tater - Chopok (TM 122) a Nízkých Tater - Kráľova hoľa (TM 123). Další mapy zobrazující zbylé oblasti Slovenska budou postupně vydávány v letech 2019 až 2020. Mapy budou dodávány v plastikových průhledných obalech, rozměr map po přeložení bude 14 x 22 cm.

Jako první bude koncem června 2017 uvedena na trh mapa Vysoké Tatry, v červenci budou vydány mapy Štiavnických vrchů a Strážovských vrchů a v srpnu pak mapy Slovenského ráje a Západních Tater.

Text převzat s shop.alpy.cz