Podporuji přírodu na Šumavě

Pomalu se blíží Vánoce, krásné svátky klidu, míru a pohody... Nebo taky stresu a konzumu?! Všichni obchodníci větří velké zisky, jede se na 120%. Veškeré podnikání defacto devastuje naši planetu, jezdíme auty, vše balíme do igelitu, svítíme do noci, potřebujeme stále nové a nove vybavení, stroje, mobily a počítače...

A pak jsou tu blázni, kteří dělají zadarmo něco pro přírodu, planetu a vlastně pro nás všechny. ČSOP Šumava ve Vimperku je právě taková skupinka bláznů, kterou představí předseda spolku Jakub Hromas:
"Jsme parta lidí, která se IMG_9970aktivně podílí na praktické ochraně přírody a krajiny na Šumavě a v Pošumaví. Přispíváme k udržení přírodního bohatství tím, že se staráme o podmáčené orchidejové louky, svahové krátkostébelné trávníky, hořečkové louky, sázíme stromy a aleje nebo bojujeme s invazními rostlinnými druhy. Provádíme namáhavou většinou ruční práci, která je ale prospěšná nejen přírodě, ale i lidem. Navazujeme tak na činnost našich předků, kteří přírodě naslouchali, učili se od ní a především si jí vážili."

Nechal jsem se trochu ideově inspirovat zde - Slušná firma. A rozhodl se, že 2 % z obratu za měsíce listopad a prosinec věnuji právě ochráncům přírody z Vimperka.
Každý z Vás, potencionálních zákazníků, tak vlastně může přispět na něco opravdu záslužného a dobrého ...

A na co? opět upřesní Kuba Hromas:
"Vybrané finanční prostředky použijeme na nákup vybavení pro naše ovečky, které pastvou udržují lokality s chráněnými druhy motýlů nebo vzácnými hořečky. Nakoupíme ohradníková lanka a tyčky pro stavbu nové mobilní ohrady pro plochu zhruba 2 hektarů.
Nebo za vybrané prostředky provedeme ruční pokosení podmáčené nebo rašelinné louky o výměře asi 0,5 hektaru, čímž umožníme zachování a růst vzácných rostlinných druhů jako jsou orchideje prstnatce májové nebo masožravé rostnatky okrouhlolisté."

Na závěr jen doufám, že není zcela bláznivé věřit v dnešní době v alespoň trochu udržitelné podnikání. V to, že peníze nejsou cílem, ale prostředkem k dosažení oboustrané spokojenosti. A v nějakou elementární míru slušnosti v životě i podnikání.