Vážení zákazníci, z technických důvodů bude naše pražská prodejna uzavřena ve středu 24. dubna a ve čtvrtek bude otevřeno jen do 14:30. Děkujeme za pochopení.

Legendární Karpatské hry vyjdou již po osmé!

karpatske-hryNa začátku prázdnin by mělo vyjít už 8. vydání knihy Karpatské hry od Miloslava Nevrlého. Tahle legendární knížka vznikla na začátku 80. let jako neformální průvodce po krásných rumunských horách a byla určena jen pro přátele. Kniha se samizdatově šířila a po sametové revoluci mohla konečně vyjít oficiálně ve skautském vydavatelství a to hned několikrát.

A co je na knize tak zvláštního? Je to opravdu netradiční turistický průvodce, kde se mísí poetický jazyk pana Nevrlého s jeho hlubokou odbornou erudicí při vyprávění vlastních zážitků z divokého a často osmělého putování po horách. Je dlužno říci, že jsou zde popisovány rumunské Karpaty před více než 50ti lety a to má také něco do sebe, v takovéto podobě je my už bohužel nezažijeme... Zásadní jsou však kapitoly, které obsahují "poutnické hry", životní hry, návody, jak hrát svůj život jinak, lépe. Třeba hra na poutníka s lehkým srdcem či na diamantové zdraví. Doteď si vybavuji konstatování, že bychom měli občas jíst z popelnic či mít na sobě dny jednu ulepenou roztrhanou košili a k jídlu mít pár kousků tvrdého chleba. Jednak to rozhodně našemu zdraví neuškodí, naopak nás to zocelí a také si pak budeme vážit blahobytu ve kterém žijeme.

Karpatské hry - to je to vyprávění o přístupu k životu, o radosti, svobodě, přátelství a lásce k přírodě a všemu živému.

Kniha by tedy měla být skladem v prní půlce července v dostatečném množství jak v brožované, tak ve vázané verzi a pokud Vás můj krátky popis nalákal, můžete objednávat již nyní zde.