Vážení zákazníci, z technických důvodů bude naše pražská prodejna uzavřena ve středu 24. dubna a ve čtvrtek bude otevřeno jen do 14:30. Děkujeme za pochopení.

Po stopách filmu Jak dostat tatínka do polepšovny

Autor: PR

Film Jak dostat tatínka do polepšovny je jeden z nejznámějších českých filmů, který se stal miláčkem mnoha generací. Nahlédněme blíže do zákulisí tohoto filmového pokladu a prozkoumejme místa, kde se toto dílo natáčelo.

Český Ráj jako Kulisa

Český ráj, jedna z nejkrásnějších oblastí České republiky, byl hlavní kulisa pro natáčení filmu Jak dostat tatínka do polepšovny. Tato oblast je známá svými hradními zříceninami, rozmanitou přírodou a úchvatnými skalními formacemi, které vytvářejí skvělé pozadí pro jakýkoliv film.

Filmová místa a zákulisí

Film je nezapomenutelným příběhem, který byl z velké části natáčen na malebných místech v Českém ráji. Exteriérové záběry, které byly natáčeny v této oblasti, ukazují krajinu v celé své kráse a dodávají filmu jedinečnou atmosféru.

Zřícenina hradu Trosky

Jednou z nejvýznamnějších lokalit, na které se při natáčení tohoto filmu zaměřilo, je zřícenina hradu Trosky. Toto místo, které se tyčí nad krajinou a nabízí úchvatné výhledy na okolní přírodu, hraje významnou roli v závěru filmu. Hrad Trosky je dodnes oblíbeným cílem turistů a fanoušků filmu, kteří se chtějí podívat na místo, kde se odehrávala klíčová část příběhu.

Další filmové lokality

Kromě hradu Trosky byly další scény natáčeny také v malebné obci Kacanovy, kde byl vybudován fiktivní penzion U Martina. Tento penzion se stal domovem hlavních postav během jejich dobrodružství. Byla to právě tato obec, která poskytla ideální prostředí pro ztvárnění atmosféry klidného venkovského života. 

Některé scény byly natáčeny také na železniční stanici v Turnově. Tato železniční stanice, se svou historickou architekturou, byla ideálním místem pro scény, kde hlavní postavy přijíždějí do města. 

Film "Jak dostat tatínka do polepšovny" je skvělým příkladem toho, jak mohou být filmové lokality využity k vytvoření autentické atmosféry a k zvýšení hodnoty filmu. Pro více informací o místech natáčení a dalších zákulisí filmu, navštivte tento odkaz. 

No jak zřejmě si dokážete domyslet, cestování po stopách tohoto krásného filmu může dát i na krásný víkend v přírodě s dětmi. Pokud se rozhodnete být tu celý víkend, i zde pro Vás máme radu a to podívat se na web MegaUbytko.cz a podívat se na ubytování v Českém ráji. 

Prozkoumání Českého ráje na elektrokole

Prozkoumání Českého ráje na elektrokole je jedním z nejlepších způsobů, jak se dostat na místa natáčení filmu "Jak dostat tatínka do polepšovny". Elektrokolo vám umo

žní cestovat rychleji a dál, aniž byste se příliš unavili. Navíc, s elektrokolem můžete snadno zdolat náročnější terény, jako jsou kopce a údolí. 

Při výběru elektrokola je důležité vzít v úvahu několik faktorů, jako je výkon, doba provozu baterie, komfort a cena. Existuje mnoho značek a modelů na trhu, takže je dobré se před nákupem dobře informovat. Pro srovnání a hodnocení nejlepších elektrokol na trhu, navštivte tento odkaz.

Informace v tomto článku byly čerpány z následujících zdrojů: